KENNELN

OM KENNELN

Jag som driver kenneln heter Jennie Olausson. Jag bor med mina två barn i Strömsnäsbruk som ligger i södra Småland angränsande till Halland och Skåne.


Jag har tidigare arbetat på Hundcenter där vi hade hand om dagishundar, pensionatshundar, privata omplaceringar samt LS och Polisens omhändertaganden.

Min första egna hund var en Schäfer som jag skaffade 2002. Innan dess hade jag nog gått ut med och tränat varenda hund jag mött i grannskapet sen jag var ca 7 år gammal. Jag är i grunden utbildad hästskötare och har även arbetat med det under flera år, en grund som hjälpt mig mycket även inom hunderiet. Jag är aktiv inom vår lokala brukshundsklubb, auktoriserad tävlingsledare samt aktiv inom rasklubben. 

 

Rasen Chodský Pes upptäckte jag första gången  2008, dock var rasen ej godkänd i Sverige då. Det dröjde fram till 2014 innan jag definitivt bestämde mig för att träffa flera ur rasen, en av dem jag träffade var den pigga glada tiken Anella Rosa White (Kennel Royal Command), så när jag efter mycket sökande både på tjeckiska och nordiska kennlar fick veta att hon skulle paras var valet inte längre svårt.  2016 kom så lilla Royal Command Ayla in i mitt liv. Rasen Chodský Pes ligger mig otroligt varmt om hjärtat, jag tror på en framtid för denna brukshundsras och det är min ambition att bygga en bra grund för framtida avel på en hälsosam och arbetande ras.


Min ambiton är att hålla gemensamma MH och minst en kennelträff per år. 


Följ oss gärna på Instagram Kennel Zappajos